Hogyan marad puha a tintahal?

2012.08.12. 8:45

A tintahal nem marhapofa, hogy minél tovább főzöm, annál puhább lesz. A tintahal pont fordítva működik, minél tovább fő, annál gumisabb, keményebb lesz.

Forrás: Táfelspicc

Kivételes, de nem egyedi eset a tintahal, a száraz húsokra, csirkemellre is pont ez a szabály az érvényes, nem szabad túlkészíteni, mert elvész az élvezet. A tintahal esetében - tenyérnyi példányokkal számolva- ez 2-3 perc tűzforró serpenyőben, vagy a parázshoz közeli sütést jelent összesen. Nem kell főzni, túlsütni, akkor lesz kemény.

Egy trükk, amikor vásárolnak, keressék azokat a példányokat, amiken van bőr (színes, mintás, de ha nyúzott, akkor fehér) mert rengeteg ízanyag van benne, sokkal finomabb lesz a végeredmény.