Szeder-shrub koktél

2012.08.17. 10:00

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, plusz hűtési idő

Alapanyagok:

  • 10 dkg feketeszeder, krumplinyomóval vagy kézzel összenyomkodva
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 dl 5 százalékos almaecet
  • 1 dl víz
  • 5 cl szederpálinka

A vizet és a cukrot alacsony lángon addig hevítem, amíg a cukor feloldódik. Hozzáteszem a gyümölcsöt, és alacsony lángon addig forralom, amíg kiadja a levét (5-10 perc). Leszűröm, jól átnyomkodva, hogy minél több levet adjon ki. A levet hagyom kihűlni, jól összekeverem az ecettel, és beteszem a hűtőbe 1-2 órára. Pohárba töltöm a rumot, rá a kihűlt shrubot. Ízlés szerint szódával hígítom.