Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 2 óra/30 perc

Alapanyagok:

  • fél kg liszt (kenyérliszt vagy 3/4 rész finom, negyed rétes)
  • 20 gramm élesztő
  • 1 dl tej
  • kb. 2 dl víz
  • egy kiskanál só
  • csipet cukor
  • 2 evőkanál olíva olajzöldfűszerek/olívabogyó/aszalt paradicsom/fokhagyma/sajt a tetejére

 

Az élesztőt a meglangyosított tejben elkevert cukorral felfuttatom, eldolgozom a liszttel és a sóval, majd kis adagokban hozzáadom a vizet és addig dagasztom, míg a kezemtől el nem válik. Egy órán át hagyom kelni, majd óvatosan, tíz ujjal egy kiolajozott tepsibe nyomkodom, az ujjaimmal kis gödröket formálva a tésztába. Minimum további egy órán keresztül hagyom kelni, majd megszórom a választott feltéttel és a maximumra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt addig sütöm, míg a szélei enyhe színt nem kap.