Elkészítési idő: 2 óra/30 perc
Alapanyagok:
- fél kg liszt (kenyérliszt vagy 3/4 rész finom, negyed rétes)
- 20 gramm élesztő
- 1 dl tej
- kb. 2 dl víz
- egy kiskanál só
- csipet cukor
- 2 evőkanál olíva olajzöldfűszerek/olívabogyó/aszalt paradicsom/fokhagyma/sajt a tetejére
Az élesztőt a meglangyosított tejben elkevert cukorral felfuttatom, eldolgozom a liszttel és a sóval, majd kis adagokban hozzáadom a vizet és addig dagasztom, míg a kezemtől el nem válik. Egy órán át hagyom kelni, majd óvatosan, tíz ujjal egy kiolajozott tepsibe nyomkodom, az ujjaimmal kis gödröket formálva a tésztába. Minimum további egy órán keresztül hagyom kelni, majd megszórom a választott feltéttel és a maximumra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt addig sütöm, míg a szélei enyhe színt nem kap.