Melegen füstölt oldalas

füstölt oldalas jó
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 6 óra

Alapanyagok:

  • 10 dkg rizs
  • 1 kg oldalas egyben
  • bors
  • wok
  • alufólia
  • szűrő

A wokot kibélelem alufóliával, beleszórom a rizst. Legmagasabb fokozaton addig hevítem, amíg elkezd füstölni. Közepes fokozatra állítom, a rizsre rakom a szűrőt, bele a sózott, körbepirított húst és az alufóliával kibélelt fedőt rárakom. A fóliákat összenyomkodom, és így hagyom füstölődni 5 órát. A füstben hagyom kihűlni. Nem tartósítás, ízesítés, az így füstölt oldalas nem áll el semmivel se tovább, mintha főztük vagy sütöttük volna. A wokos füstölésről pontos technológiai leírás itt.