Sokan nem mernek nekiállni a szilvás gombócnak, mert megrettennek attól, hogy tölteni kell a tésztát. Megmutatjuk, hogy lehet, nem is nehezebb, mint egy egyszerű süti.

Forrás: Táfelspicc

A burgonyás alaptésztát félujjnyi vastagságúra nyújtom, alá néha lisztet szórok, hogy ne ragadjon le.

Forrás: Táfelspicc

8x8 centis négyzetekre vágom.

Forrás: Táfelspicc

 

A négyzetek közepére teszek egy fél szilvát - ha apró szemű a szilva, egészet is tehetek rá, előtte mindenképpen kimagozom. A két ellentétes sarkát a szilva fölött összecsípem.

Forrás: Táfelspicc

Most a másik két ellentétes sarok összecsípése következik.

Forrás: Táfelspicc

Lisztes kézzel - és tenyérrel - gombóccá gyúrom a szilvás tésztát, úgy, hogy ne lógjon ki belőle a szilva.

Forrás: Táfelspicc

A gombócokat lobogó, kicsit sós vízbe teszem, két percig hagyom őket, majd megpiszkálom fakanállal, hogy ne ragadjanak le. Miután feljöttek a víz tetejére, még két percig hagyom őket főni, majd egy másik lábasba teszem őket óvatosan, amiben előzőleg vajon aranyszínűre pirítottam a zsemlemorzsát. A lábast rázogatva átgörgetem a morzsán a gombócokat és tálalom.