Forrás: Táfelspicc

  • huszonöt deka hajdinaliszt
  • huszonöt deka puha vaj
  • huszonöt deka cukor
  • huszonöt deka aprított mandula
  • hat tojás
  • egy csomag vaníliás cukor
  • a torta megtöltéséhez vörösáfonya-lekvár
  • a tálaláshoz opcionálisan tejszínhab

A vajat tizenöt deka cukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a mandulát és a vaníliás cukrot, alaposan összedolgozzuk. A tojások fehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, óvatosan beleforgatjuk a masszába. Az elkészült tésztát tortakarikába öntve, 170 fokra előmelegített sütőben körülbelül fél óra alatt megsütjük. Ha kihűlt, kivesszük a tortakarikából, félbevágjuk, megtöltjük vörösáfonya-lekvárral, a tetejét porcukorral megszórjuk. Tejszínhabbal tálaljuk, persze ez elhagyható. Egyszerű, ám rokonszenves sütemény.