Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 30 perc/3óra

Alapanyagok:

  • 40 gramm porcukor
  • 2 tojás 
  • 85 gramm jó minőségű étcsokoládé
  • 85 gramm vaj
  • csipet só
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • opcionális: narancslikőr, reszelt narancshéj

A tojások sárgáját fehéredésig keverem a cukorral. A mosogatót megtöltöm hideg vízzel. Egy kis lábosban vizet forralok, a gőz fölé helyezem a tojásos keveréket, és kb 4 percig folyamatosan keverem, míg habzó, fehéres színű nem lesz. Ekkor a tálat azonnal a hideg vízbe teszem, és így folytatom a keverést további 4 percig. Majonézszerű állagot kell hogy kapjak. Mikor teljesen lehűlt, félreteszem. A gőz fölött felolvasztom a csokoládét, hozzákeverem a vajat, majd a tojások sárgáját. A tojások fehérjét a sóval félig felverem, majd hozzáadom a kristálycukrot, és addig verem, míg megkeményedik. Óvatosan hozzákeverem a csokoládéhoz, majd az egészet poharakba vagy desszertestálkákba töltöm, és minimum két órára behűtöm.