Quiche Julia Child alapján

2012.09.07. 8:20

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó fél óra, bruttó 2 óra

Alapanyagok:

  • 25 dkg liszt
  • fél evőkanál só 
  • egy csipet cukor
  • 15 dkg hideg vaj
  • 3 evőkanál növényi zsiradék
  • 5 evőkanál hideg víz
  • 85 gramm rokfort
  • 15 dkg natúr krémsajt
  • 3 evőkanál tejszín
  • 2 tojás só
  • bors
  • cayenne bors
  • apróra vágott snidling vagy újhagymaszár

A lisztből, sóból, cukorból, vajból, zsiradékból és vízből robotgéppel vagy gyors kézmozdulatokkal tésztát gyúrok. Becsomagolva egy órára hűtőbe teszem. Kinyújtom, és kibélelek vele egy torta- vagy piteformát. 200 fokra előmelegített sütőben 4 percig sütöm, kiveszem, megszurkálom egy villával, majd további 4 percig sütöm. A villával összetört sajtokból, tojásból, tejszínből és a fűszerekből homogén krémet keverek, a tésztára öntöm, a hőmérsékletet visszaveszem 180 fokra, és 25-30 percig sütöm.