Forrás: Táfelspicc

Elkésztítési idő: nettó 20 perc, bruttó 1 óra

Étcsokoládé-ganache (krém) alapanyagai:

  • 80g étcsokoládé
  • 80g tejszín
  • 80g vaj

bevonáshoz:

  • 50 g étcsokoládé
  • 50 g tejszín

tészta:

  • 1 centiméter vastagra sütött piskóta (Amikor ilyen vastag, ill vékony piskótát sütnek, vigyázzanak, kenjék egyenletesre, és éppen aranybarnára süssék csak, akkor biztosan nem szárad ki.)

A tejszínt forrpontig hevítem, és a feldarabolt csokoládéra öntöm. Egyszerűen összekeverem, és kész a ganache. Ezt használhatjuk bevonásra, bonbonok betöltésére, de egy kis rummal vagy konyakkal ízesítve, aztán hidegen egy tálból kikanalazva még jobb.
Belekeverem a puha vajat, megvárom, amíg addig hűl, hogy kenhető állaga legyen. Megkenem a piskótát, feltekerem, majd a tetejét 50g csokoládéból és 50g tejszínből álló ganache-sal vonom be.