Muszaka

0923muszaka
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó másfél óra

Alapanyagok:

  • 2 db padlizsán
  • 1/2 kg darált bárányhús (esetünkben birka)
  • 1 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • fahéj
  • 1 csokor petrezselyem finomra vágva
  • 2 paradicsom felkockázva, 10 percig összerottyantva
  • olívaolaj
  • 1/2 l besamel

A padlizsánokat félcentis szeletekre vágom, bekenem olívaolajjal, és a 200 fokos sütőben, a rácson 20 percig sütöm őket. Olajon megdinsztelem a hagymákat, rádobom a húst, sózom, és sűrűn megkeverve, 30 percig sütöm. Egy tűzálló tálat kiolajozok, lerakok egy réteg padlizsánt, meghintem finoman fahéjjal, arra jön egy réteg hús, egy kevés paradicsom, megszórom petrezselyemmel, és ezt a rétegezést addig folytatom, amíg tartanak az alapanyagok, a tetejére padlizsán kerüljön. Ráöntöm a besamelt, és előmelegített, 180 fokos sütőben 45 percig sütöm. Görög egytálétel.