Pisztáciás szuperkeksz

2012.09.23. 8:50

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 50 perc

Alapanyagok:

  • 30 dkg pisztácia (lehetőség szerint brontei, a különlegesen finom szicíliai pisztácia, amelyet zöld aranynak is becéznek)
  • 15 dkg mandulaliszt
  • 15 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja

 

A vékony barna héjuktól is megpucolt, egész pisztáciákból 20 dekát ledarálok, a felvert fehérjével, a cukorral, reszelt citromhéjjal, és a tojássárgájákkal alaposan összedolgozom. Gombócokat formázok belőle, amelyeket a maradék 10 dkg, durvára vágott pisztáciába hempergetek, majd 160 fokos sütőben 40 perc alatt kisütöm. Szicíliai recept, ott cukrászdákban árulják. Tömény és nagyon finom.