Forrás:  Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 20 perc 

Alapanyagok:

  • 1 liter víz
  • 3-4 teáskanál erős fekete tea
  • narancsvirágvíz
  • csillagánizs
  • tamarindusz
  • tej/tejszín/kókusztej
  • jég

A vizet fölforralom, beleteszem a teafüvet, 3-5 percig állni hagyom. Leszűröm. Egy nagy poharat megpakolok jéggel. A teát felöntöm a tejjel/tejszínnel, ízlés szerint teszek bele csillagánizst, tamarinduszt, cukrot, narancsvirágvizet, elkeverem. Hagyom állni 2-3 percig, majd ráöntöm a jégre. A tetejére még öntök egy kis tejszínt vagy tejet. Megjegyzés: a cha yent általában jeges teaként szokás ismerni, mert turistáknak ebben a formájában adják, és mert a világ nagy részén is így terjedt el. Ha valaki viszont forrón inná, semmi akadálya nincs, Thaiföldön is szokásban van ez a fogyasztási mód, csak annyit kell tenni, hogy a jeget kihagyjuk belőle.