Maritozzi

2012.09.25. 9:19

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 5 óra/ fél óra

Alapanyagok:

  • 340 gramm liszt
  • 2 +1 tojás
  • 75 gramm vaj
  • 80 gramm víz
  • 50 gramm cukor
  • 4 gramm só
  • 7 gramm friss élesztő
  • 50 gramm fenyőmag
  • 100 gramm mazsola

A mazsolát langyos vízbe teszem. Az élesztőt a langyos vízben feloldom, hozzáadok néhány kanálnyit a lisztből, eldolgozom, és félreteszem kb. 2 órára. Két tojást felverek a cukorral, majd felváltva adagolva a kovászhoz gyúrom a sóval elkevert lisztet és a tojást. Ha a tészta összeállt, hozzágyúrom a megolvasztott vajat is, és csak ezután dolgozom bele a leszárogatott mazsolát és a fenyőmagot. További 2 órán át hagyom kelni. Ekkor 8  egyforma gombócot formázok belőle, ezeket sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem, jó távol egymástól. További egy órán át a lekapcsolt sütőben vagy más huzatmentes, langyos helyen hagyom kelni. Kiveszem, a sütőt 180 fokosra melegítem elő, közben a bucikat megkenem egy felvert tojással. Körülbelül 20 perc alatt sülnek aranybarnára. Olasz péksütemény.