Tramezzini

2012.09.25. 9:19

Forrás: Táfelspicc

A kenyérhez:

  • fél kg liszt ( ha van, a fele legyen 0-ás, fele finom)
  • 3 dl teljes tej
  • 60 gramm vaj
  • 10 gramm só
  • 5 gramm friss élesztő

 

Az élesztőt elmorzsolom a meglangyosított tejben, hozzákeverek néhány kanálnyit a lisztből és két órára félreteszem, langyos helyre. Hozzáadom a maradék lisztet és a sót, majd addig dagasztom, míg a kezemről le nem válik. Ekkor kis adagokban hozzágyúrom a felolvasztott vajat. Kivajazott szögletes formába teszem, majd további egy órán át langyos helyen hagyom, hogy a kétszeresére keljen. Ekkor a 200 fokos, előmelegített sütőbe teszem, a hőfokot visszaveszem 180 fokra és kb. fél óra alatt megsütöm.

Miután kihűlt, szeletekre vágom, két szeletet megkenek, megtöltök, egymásra borítom és levágom mind a négy oldalán a széleit. Keresztben kettévágom, így lesz háromszög alakú.

Változatok:

  • paradicsom, mozzarella
  • krémsajt, prosciutto
  • tonhal, paradicsom
  • füstölt lazac, saláta, majonéz