Lekvároskifli

2012.09.27. 9:00

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó másfél óra

Alapanyag:

Tészta:

  • 18 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 40 dkg sima liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • citromhéj

Töltelék:

  • 20 dkg szilvalekvár
  • 5 dkg darált dió
  • citromhéj
  • 3 dkg porcukor

A vajat a porcukorral habosra keverem, azután egyenként beleütöm a tojássárgáját, és kikeverem. A masszába beleteszem a lisztet, az egy deci langyos tejben felfuttatott élesztőt, sót, reszelt citromhéjat, és kidolgozom. Egy órát kelesztem meleg helyen.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, négyszögekre vágom, megtöltöm a lekvárral, és kifliket formálok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, még kelni hagyom 10 percig. Tojássárgájával megkenem, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm. Ha kész, vaníliás porcukorral szórom meg.