Rakott nyúlhús gombával

2012.10.04. 9:59

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 2 óra

Alapanyagok:

  • 1 előkészített nyúl
  • 1 kg apró szemű, felszeletelt gomba
  • 1 kg krumpli, vékonyan felszeletelve
  • 3 nagy fej hagyma, szeletelve
  • 6 dl alaplé
  • olívaolaj
  • rozmaring
  • só, bors

A nyulat és a gombát külön edényben megpirítom. Egy mély hőálló edénybe (mondjuk jénaiba, nagyobb serpenyőbe) rétegezem a hozzávalókat: alulra a fél adag krumpli, só, bors, a hagyma és a gomba fele, apróra vágott rozmaring, aztán a nyúlhús. Ezután jön a többi réteg, hagyma, gomba, rozmaring, és végül a tetejére a krumpli. Az egészet felöntöm az alaplével, a krumplira öntök egy kevés olajat, és 180 fokon egy és negyed órát sütöm, majd 200 fokon további 30 percig, hogy megpiruljon.