Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó két és fél óra

Alapanyagok:

  • 1 egész csirke
  • 3 közepes hagyma
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 15 dkg csirkemáj
  • 2-3 szikkadt zsemle
  • 5 dkg szalonna
  • 1 tojás
  • friss rozmaring
  • kakukkfű
  • bors
  • majoránna
  • 1 dl száraz fehérbor

 

A töltelékhez serpenyőben megpirítom a kockára vágott szalonnát, hagymát. Ha kész, hozzáadom az apróra szeletelt májat, kicsit pirítom majd felöntöm a borral. Sózom, borsozom majd hozzáadom a fűszereket végül a zsemlét, amit előzőleg vízbe áztattam és kinyomkodtam és beleütöm a tojást. Jól összedolgozom. Megtöltöm vele a csirkét, tepsibe rakom, a bőrét vajjal megkenem és sózom mindenhol. Nagyjából 80-90 perc alatt készre sütöm, tálalás előtt legalább 20 percet hagyom pihenni.