Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 25 perc, bruttó 3 óra

Hozzávalók:

  • 17 g zselatin
  • 125 ml és még 80 ml víz
  • 200 g cukor
  • 100 g kukoricaszirup
  • 4 tojásfehérje

 

A zselatint egy kis tálban beáztatom 125 ml vízbe. A cukrot 80 ml vízzel és a sziruppal serpenyőben alacsony lángon felteszem főni. Egy másik, hőálló tálban a fehérjét elkezdem alacsony fokozaton habosítani. Amikor a cukor már eléri a 118-120 fokos állapotot ( hideg víz, egy csepp bele, ha kemény golyó, akkor ott van), magasabb fokozatra állítom a habverőt és lassan a tojáshabhoz öntöm a cukrot. Vigyázni kell, ne a habverőre öntsük, mert akkor mindent befed majd a szirup. A zselatint közben langyosra melegítem, így adom a keverékhez. Kihűlésig keverem, ezután hagyom 2-3 órát vagy egy éjszakát állni, majd ugyan úgy járok el vele, mint a sima pillecukorral. Egy hétig áll el.