A legjobb ronda piac Budapesten

fehervaripiacalap
Vágólapra másolva!
Piackörképünk következő szereplője a Fehérvári úti vásárcsarnok, ami világos szerkezetével, logikusan felosztott árucsoportjaival, széles árukészletével rögtön rabul ejtett minket. Tán ez a legjobb piac mind, nem csak a csúnyák, közül.
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Nem tudjuk figyelmen kívül hagyni a Nagycsarnok, vagy a Rákóczi téri csarnok levegős és patinás hangár tereit, de a Fehérvári úti felosztása tökéletes, a fényviszonyok is tökéletesek, az alapterület még kényelmesen nagy, az új vásárló tíz perc alatt fel tudja mérni a helyzetet. Csak rajongani tudunk ezért a felhasználóbarát piacért, ami 1977-ben épült, a fehér dobozt később húzták rá.

Zöldségek

A kínálat földrajzilag és tartalmilag is remekül elkülöníthető. Az alagsorban foglalnak helyet a két közért, és a pékségek mellett a nagybaniról hozott termékeket értékesítő pultok. Termékeik szabályosságát csak fokozza, sőt, inkább rádiókabaréi magasságokba emeli, hogy a területen Tökéletes Zöldség- és Gyümölcsgúlaépítő Bajnokság zajlik. Az első hibátlan szilvagúlán még túllép az érdeklődő, de amikor a teljesen egyforma paradicsomok és a mérnöki pontossággal rajzolt paprikák is különböző, általában görögül ismert alakzatokban csoportosulnak, kortárs performance-t gyanítunk a háttérben.

Forrás: Táfelspicc

Forrás: Táfelspicc

Forrás: Táfelspicc

A művészeti produkciót leszámítva az izgalmak mégis az első emeleten vannak, az őstermelői pultokon. Itt kizárólag idényzöldségekkel,-és gyümölcsökkel lehet számolni, szabályos és szép terményektől a szintén csak szezonban tízféle burgonyát árusító termelők áruiig. Időszakosan van friss erdei gomba, most éppen vargánya volt, és több asztalon láttunk lekvárokat és szörpöket is.

Forrás: Táfelspicc

Forrás: Táfelspicc

Forrás: Táfelspicc

Húsok

A piac egyetlen gyenge pontja, a marhahús és a különleges minőségű sertéshús. Ezekből csak a szokásos konfekció van a hentespultokban, ahogy baromfiból és kacsából sem láttunk semmi rendkívülit, de ezek, és alkatrészeik mind teljes választékban elérhetők. Az őstermelői részlegen viszont 4-5 pultnál lehet házi kolbászokat, füstölt árut és szalonnákat, sonkákat kapni. Volt zsemlés véres hurka, bőr nélküli töpörtyű és füstölt köröm is, a felhozatal kifejezetten erős, például szikár, láthatólag nem ipari csirkét is láttunk több helyütt. A lenti bácskai hurkából pedig azóta már megreggeliztünk.

Forrás: Táfelspicc

Forrás: Táfelspicc

Halak

A halas egy elfogadható alapválasztékot tart, élő ponty, friss lazac, pisztráng, lazacpisztráng, tengeri sügér, és legnagyobb meglepetésünkre éppen volt törpeharcsa, amit egy kín megpucolni, de a pörkölt akkor is isteni belőle. A pult maradék harmadát előpanírozott, fagyasztott kényelmi termékek uralják.

Forrás: Táfelspicc

Tejtermék

Az őstermelői részlegen kapható nyers tej és több termelőnél tejföl, gomolyasajt, tejszín, joghurtok és vaj, a választék nagy, körözöttek, ízesített tejtermékek tömkelege található itt. Különleges házi sajtos nincs.

Forrás: Táfelspicc

Egyéb

Az emeleten étkezdék sora, egy mini görög deli tucatnyi olívabogyóval, itt van a híres Borsodi Rendelő, egy kifejezetten rántott halakra specializálódott sütöde, ahol a hekk egész jól nézett ki, és mellette olyanok vannak a kínálatban, mint a sült keszeg, a mustáros lazac, vagy a tőkehal. Az alagsorban egy hordóban házi bort mérnek, kolléganőnk könnyű kategóriában kifejezetten jónak ítéli. A földszinten tucatnyi virágos szinte külön virágpiacot működtet, vágott és cserepes növényekkel.

Forrás: Táfelspicc

Cím: 1117 Budapest, Kőrösi J. u. 7-9.

Nyitva tartás

H: 06.30 - 17.00

K-P: 06.30 - 18.00

Sz: 06.30 - 14.00

Virágsor:

H-P: 06.30 - 18.00

Sz: 06.30 - 16.00

V: 07.00 14.00

Eddigi piacok: