Káposztás lepény

2012.11.03. 15:45

Forrás: Táfelspicc

Joanne Harris alapján.

Elkészítési idő: 15 perc/ 50 perc

Alapanyagok:

  • fél fej kelkáposzta
  • olívaolaj
  • 200 g húsos szalonna (vagy angolszalonna)
  • 2 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • egy csokor petrezselyem
  • só, bors
  • 200 g liszt
  • 2,5 dl tej

A káposztát durvára gyalulom, és kb. 3 percig párolom. Egy jénait kiolajazok, és beteszem a sütőbe, amelyet közben 180 fokosra melegítek. A lisztből, tojásból és tejből nokedliszerű tésztát keverek, majd beleforgatom a felkockázott szalonnát, az apróra vágott hagymát, fokhagymát, felaprított petrezselymet, sózom és borsozom. A meleg jénait kiveszem a sütőből, a tészta felét az aljába öntöm, ráhalmozom a káposztát, majd a tészta másik felét a tetejére egyengetem. Körülbelül 40 perc alatt aranyszínűre sütöm.