Túró rudi panna cotta

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 6 óra

Alapanyagok:

  • 15 dkg túró
  • 1, 5 dl tejszín
  • 3 zselatinlap
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 citrom lereszelt héja
  • kb. 4-5 kocka olvasztott étcsokoládé

 

A zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatom. Kicsavarom belőle a vizet és a tejszínhez adom, alacsony lángon addig melegítem, míg fel nem oldódik a zselatin. Hozzáadom a túrót, citromhéjat és a cukrot, összeturmixolom. Kis poharakba vagy tálkákba öntöm, éjszakára a hűtőbe teszem dermedni. Másnap gőz fölött csokit olvasztok, a poharak alját forró vízbe mártom, majd a túrós panna cottákat egy tányérra borítom. Leöntöm az étcsokival.