Birsalmás csirke

birs alma csirke
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó másfél óra

Alapanyagok:

  • 4 db csirkecomb
  • egy nagy fej hagyma
  • 2 szem birsalma
  • egy kiskanál fahéj
  • egy evőkanál őrölt gyömbér
  • fél citrom leve
  • egy evőkanál méz
  • só, bors
  • olíva olaj

A birsalmákat alufóliába csomagolom és kb. fél óra alatt a 200 fokos sütőben félig megsütöm.
A hagymát felszeletelem, magas falú serpenyőben az olajon megpárolom, hozzáadom a fűszereket, ráteszem a csirkecombokat, sózom, borsozom, és alacsony lángon, fedő alatt párolom, míg a birsalma elkészül. Ekkor a birsalmákat megpucolom, magházukat eltávolítom, cikkekre vágom és a csirkéhez adom. Megcsorgatom a mézzel és hozzáfacsarom a citromlevet. Együtt rotyogtatom őket, míg minden teljesen puha nem lesz.