Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 3 óra

Alapanyagok:

  • két nagy szem birsalma
  • két nagy szem körte
  • 1 tojás fehérje
  • fél citrom leve
  • két evőkanál cukor

 

A birsalmákat alufóliába csomagolom és a sütőben 200 fokon, kb. egy óra alatt puhára sütöm. Az utolsó fél órában a körtéket is mellé teszem. A gyümölcsöket megpucolom, magházukat eltávolítom és leturmixolom, ha kényes vagyok az esetlegesen megmaradt darabokra, szűrőn átpasszírozom. Hozzáadom a cukrot és a citromlevet majd a tojásfehérjét is és gépi habverővel kb. 10, kézzel kb. 25 perc alatt kemény habbá verem. Üvegtálakba, poharakba halmozom és néhány órára behűtöm. Gyümölccsel díszítve, keksszel, babapiskótával vagy aprósüteménnyel tálalom.