Mézes házi granola

2012.12.12. 8:55

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó fél óra, bruttó 10 perc
Alapanyagok:

  • 30 dkg nagy szemű zabpehely
  • 10 dkg mandula
  • 10 dkg vegyes olajos mag (tökmag, napraforgómag, lenmag)
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 dl méz
  • egy csipet só
  • fűszerek: pl, fahéj, mézeskalács-keverék
  • 10 dkg vegyes aszalt gyümölcs

 

A vajat a mézzel folyékonnyá olvasztom, elkeverem - az aszalt gyümölcsöt leszámítva - az összes alapanyaggal egészen addig, míg mindent be nem borít a vajas méz. Sütőpapírral kibélelt sütőlapra terítem, 160 fokos sütőben kb. 20 percig sütöm, vagy míg aranyszínű nem lesz. Miután kihűlt, hozzáadom az apróra vágott aszalt gyümölcsöt, és üvegbe töltöm. Száraz, hűvös helyen egy hétig biztosan eláll.