Zúzatempura

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 2 nap

Alapanyagok:

  • 1 kg csirke vagy kacsazúza harmadolva
  • 2 dl szójaszósz
  • 4 gerezd fokhagyma finomra vágva vagy reszelve
  • 1 centi gyömbér lereszelve
  • 10 dkg liszt
  • 2 dl jéghideg víz
  • 1 egész tojás
  • étolaj

A zúzákat bepácolom a szójaszósz, a gyömbér és a fokhagyma keverékébe, két napig állni hagyom. A lisztet a tojással és a vízzel lazán összekeverem - lehet csomós is, elég 4-5 mozdulattal összekeverni, ebbe mártom a pácolt, belisztezett zúzafalatkákat.

Nagyon bő, forró olajban aranybarnára sütöm, forrón tálalom.