Közép-amerikai zúzabefőtt

zúzabefőtt
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc
Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 6 nap

Alapanyagok:

  • 1 kg pulykazúza - készíthető csirkezúzából is
  • 4 evőkanál fehérborecet
  • 100 gramm cukor
  • 2 babérlevél
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál mustármag
  • fél teáskanál koriandermag
  • fél teáskanál szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál gyömbérpor
  • 1 mokkáskanál csilipor
  • 4 dl víz
  • fél fej vöröshagyma felkarikázva
  • fél citrom felkarikázva

Az egész zúzát 140 fokos sütőben, egy kevés vizet aláöntve, 3 órán keresztül sütöm, amíg megpuhul, majd kihűtöm. A kihűlt zúzát falatnyi darabokra vágom. A hozzávalókat a zúza, a hagyma és a citrom kivételével egy serpenyőbe teszem, ráöntök 3 deci vizet, a megsült zúza szaftját, felforralom, és 10 percig párolom.

A zúzát egy befőttesüvegbe halmozom, rétegezve a citrom- és hagymakarikákkal, majd felöntöm az ecetes lével, és 6 napig állni hagyom.