Csípős-mogyorós tésztasaláta

csípős mogyorós tésztasaláta
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: bruttó 10 perc, nettó 5 perc

Alapanyagok:

  • fél kg kínai tojásos tészta
  • 15 dkg zöldborsó
  • egy nagy piros kaliforniai paprika
  • egy csokor újhagyma
  • egy csokor friss koriander, amikor van

Az öntethez:

  • 10 dkg mogyoróvaj
  • egy zöld citrom leve
  • két evőkanál olíva olaj
  • egy evőkanál csiliszósz vagy csiliolaj
  • egy evőkanál szójaszósz

A tésztát a csomagolásn jelzett leírás alapján előkészítem. A zöldbrsót leforrázom, pár percig főzöm, leöblítem. Az újhagymát felkarikázom, a paprikát felcsíkozom, a koriandert felaprítom. Az öntethez alaposan elkeverem az alapanyagokat. A tésztát leöblítem, a zöldségekhez keverem, majd rálocsolom az öntetet, és addig keverem az egészet, míg az öntet mindenütt be nem vonja a tésztát.