Császárhúsos burger

császárburger
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Spíler

Elkészítési idő: nettó 40 perc, bruttó 25 óra


Hozzávalók

  • 1 kg császárhús
  • 2 dl szójaszósz
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál méz
  • pár csepp ecet
  • 1 babérlevél
  • 10 szem egész feketebors
  • 1 teáskanál pirított szezámmag
  • 1 kígyóuborka
  • 2 evőkanál szezámolaj
  • egy negyed citrom leve


A húsról vékonyan levágom a bőrt. Fölteszem egy dl szójaszósszal, egy kisfej hagymával, és egy gerezd fokhagymával vízbe, és kis lángon huszonöt percig abálom.
Kikeverem méz felét, csilit, egy deci szójaszószt, egy gerezd vékonyra szelt fokhagymát. Ezzel bekenem a húst, majd 170 fokos sütőbe teszem 10 percre. Ha megvan, hagyom kihűlni, majd egy napra hűtőbe teszem. Ha az idő letelt, vékonyra szeletelem a császárhúst, és ropogósra sütöm serpenyőben. Kevés pirított szezámmagot szórok rá, meglocsolom a citromlével, és kevés szezámolajjal. Az uborkát meghámozom, hosszában félbevágom, kimagozom. Sréhen vékony szeletekre vágom. A maradék mézet csilivel, erőspaprika-krémmel (erőspista, sriracha), szójaszósszal kikeverem, és pár csepp ecettel ízesítem, ezt használom szószként. A húst az uborkával és a szósszal teszem a burgerbe.