Firenzei tüdő

firenzei tüdő
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idö: 80 perc

Hozzávalók:

  • 400 gramm tüdő
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 paradicsom durvára vágva
  • 1 répa durvára vágva
  • 1 vöröshagyma durvára vágva
  • 1 zellerszár durvára vágva
  • 1 pohár alaplé vagy víz
  • 1 marék reszelt parmezán
  • 50 g vaj
  • só, bors

A tüdőt 10 percig lobogó forró vízben előfőzöm, majd hideg vízzel lehűtöm. A hagymát, zellert és a répát egy serpenyőben az olajon olajon kissé átpirítom. Hozzáadom a feldarabolt tüdőt, az alaplevet és a paradicsomot, az edényt lefedem. Alacsony lángon főzöm fél óráig, majd leveszem a fedőt és hagyom, hogy a mártás sűrűsödjön.

A tálaláskor belekeverem a vajat és a parmezánt, még melegen tálalom.