Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 45 perc

Alapanyagok (6 db szufléhoz):

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál fekete kávé
  • 3 evőkanál kukoricaliszt
  • 2,5 dl tej
  • 50 gramm+ 1 evőkanál kristálycukor
  • 2+fél evőkanál puha vaj
  • 5 tojásfehérje
  • 3 tojássárgája
  • egy csipet só
  • porcukor

A csokoládét a kávéval gőz fölött felolvasztom. A lisztet néhány evőkanál tejjel csomómentesre keverem, majd hozzáadom a többi tejet és a cukrot. Folyamatosan kevergetve felforralom, hozzákeverem a csokoládét és két evőkanál vajat, félreteszem hűlni. A tojások fehérjét a sóval felverem, amikor félig kész, hozzáadok egy evőkanál cukrot és tovább verem, míg egészen kemény nem lesz. A csokoládés masszához keverem a tojássárgákat, majd beleforgatom a tojáshabot. A formákat kivajazom és megszórom kristálycukorral, majd háromnegyed részben megtöltöm a masszával. 190 fokosra előmelegített sütőben addig sütöm, míg kb. 2 centire elemelkedik a forma tetejétől, megszórom porcukorral és további 10 percig sütöm. Azonnal tálalom.