Sajtos szuflé

sajtszufle alap
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 30 perc

Alapanyagok:

  • 40 gramm + 1 evőkanál vaj
  • 40 gramm liszt
  • 3 dl tej
  • zsemlemorzsa
  • 4 tojás
  • 10 dkg sajt (parmezán, ementáli, kéksajt, kecskesajt)

A lisztet csomómentesre keverem a tej negyedével, majd hozzáadom a többit is, és kevergetve felforralom, hozzákeverem a 40 gramm vajat és a reszelt sajtot. A tojásokat szétválasztom, és ha a massza kihűlt, hozzákeverem a sárgákat. A fehérjéből a sóval kemény habot verek, és óvatosan a masszához forgatom. A formákat kivajazom és megszórom zsemlemorzsával, majd háromnegyed részig megtöltöm a masszával. 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm, azonnal tálalom.