Póréhagymagratin

pórhagymha gratin
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 45 perc

Alapanyagok:

  • 3 szál póréhagyma
  • két evőkanál vaj
  • só, bors
  • 3 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg füstölt sonka

A póréhagymákat hosszában kettévágom, majd arasznyi darabokra szeletelem. Mély serpenyőben egy evőkanál vajat olvasztok, beleforgatom a hagymát, sózom, és lefedve kb. negyed óra alatt megpárolom. Közben a sütőt 180 fokosra előmelegítem, és a felvert tojásokhoz hozzáadom a tejszínt. Egy tűzálló tálat kivajazok, ebbe teszem a megpárolt hagymát, ráhelyezem a hajszálvékony sonkaszeleteket, ráöntöm a tojásos keveréket, és kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütöm.