Vesevelő

vesevelő
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 25 perc

Alapanyagok:

  • 6 db sertésvese
  • 30 dkg velő
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 mk mustár
  • 1 ek zsír
  • bors, só
  • fél tk majoranna
  • 1 csapott ek fűszerpaprika
  • valamilyen csípős paprika, ízlés szerint

A hagymát (és a csípős paprikát) megdinsztelem a zsíron, hozzáadom a csíkokra vágott vesét, 10 perc alatt lepirítom, elősütöm, hozzáadom a borsot, mustárt, majorannát és sózom. A megtisztított velőt nagyobb darabokra vágom, a veséhez adom, fűszerpaprikával ízesítem és 4-5 perc alatt megpirítom-sütöm. Friss kenyérrel az igazi.