Finn rozskenyér

finn rozskenyér
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 3 és fél óra

Alapanyagok:

  • 15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 15 dkg világos rozsliszt
  • 15 dkg rozslisztből készült kovász
  • 3 dl langyos víz
  • 10 gramm friss élesztő
  • 1 kiskanál só
  • 1 evőkanál barna cukor

Az alapanyagokat összedolgozom, és másfél órán át kelni hagyom. Ekkor alaposan lisztezett deszkán két lapos cipót formálok belőle, és sütőpapíros tepsire helyezem őket. További egy órát kelni hagyom, majd 220 fokra előmelegített sütőbe tolom, a hőmérsékletet 15 perc múlva 190 fokra mérséklem, és kb. további 20 percig sütöm, vagy amíg a cipók alja kopogtathatóvá nem válik.