Sacher-torta

2013.03.19. 10:03

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 2 óra

Alapanyagok:

  • 15 dkg nagy kakaótartalmú étcsokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 7 dkg cukor
  • 7,5 dkg darált mandula
  • 7,5 dkg liszt
  • 6 tojás
  • egy csipet só
  • kb. 1,5 dl sárgabaracklekvár

A bevonathoz:

  • 5+5 dkg étcsokoládé
  • 1+1 evőkanál vaj

A vajat krémesre keverem a cukorral, a csokoládét gőz fölött megolvasztom, és a vajhoz adom. Egyenként hozzákeverem a tojások sárgáit, és egynemű masszává keverem. Beleforgatom a mandulát és a lisztet. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verem, majd 3-4 részletben óvatosan a masszához forgatom. 18 vagy 22 centiméteres, sütőpapírral bélelt vagy alaposan kivajazott, kilisztezett formába öntöm, és 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütöm. Nem baj, ha kicsit lágy marad a közepe. Mikor kihűlt, félbevágom, megkenem baracklekvárral. Gőz felett felolvasztok 5 dkg csokoládét, hozzákeverek egy evőkanál vajat. Bevonom vele a tortát, és a hűtőben hagyom megdermedni. Ha késznek látom, megismétlem a műveletet.