Báránymáj friss füvekkel

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 15 perc

Alapanyagok:

  • egy kiló báránymáj
  • tizenöt-húsz deka vaj
  • friss kakukkfű, rozmaring, bazsalikom, tárkony és zöldpetrezselyem
  • frissen őrölt bors
  • spagetti vagy más száraztészta

A májat feldaraboljuk, ahogy tetszik, majd egy diónyi vajon a szokásos módon megpirítjuk, ha kész, megszórjuk friss kakukkfűvel, egy kevés összevagdalt rozmaringgal és némi összetépke¬dett bazsalikomlevéllel; sózzuk és borsozzuk. Egy kis lábosban megolvasztjuk a maradék vajat, majd jelentős mennyiségű tárkonyt, petrezselymet és bazsalikomot (esetleg egy kevés mentát is) szórunk bele; ezeket nem apróra vágjuk, hanem csak épphogy. Addig melegítjük, amíg a vaj átveszi a zöldfűszerek aromáját, de még nem forrósodik föl.

Egy tálra rakjuk a közben kifőtt száraztésztát a tetejébe kanalazzuk a májat, majd ezt a zöldfűszeres vajjal meglocsoljuk. Hang¬súlyozom, csakis friss fűszereket használjunk, szárítottakkal próbálkozni se érdemes.