Venesz József parajfőzeléke

2013.03.27. 16:48

Forrás: Táfelspicc

Alapanyagok:

  • 1,25 kg paraj
  • 4 dkg zsír
  • 6 dkg liszt
  • 1/4 l tej
  • törött bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés szódabikarbóna

A szárától megtisztított parajleveleket bő vízben megmossuk, majd szitán lecsurgatjuk. A szódabikarbónás, forrásban lévő vízben a parajleveleket megfőzzük. Ha megpuhult, leszűrjük, hideg vízben lehűtjük, majd jól kinyomkodjuk, és szitán áttörjük. A rántást világosbarnára pirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, majd beletesszük az áttört parajt, és forró csontlével vagy vízzel és tejjel felengedjük. Sóval, törött borssal ízesítjük, és negyedóráig forraljuk.

Félreértés ne essék, ezt csak azért főztük meg, hogy elrettentő példával szolgáljunk. A receptet Venesz Jószef A magyaros konyha című szakácskönyvéből vettük.