Forrás: Táfelspicc
 

Elkészítési idő: nettó 25 perc, bruttó 1 óra

Alapanyagok:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 15 dkg baracklekvár
  • 10 dkg apróra vágott dió

 

A lisztet, cukrot és a vajat összemorzsolom, hozzáadom a tojásokat és gyors mozdulatokkal összegyúrom. Egy maréknyit kiveszek belőle, a többit kinyújtom, akkorára mint a tepsi. Az edényt alaposan kivajazom és kilisztezem, belefektetem a tésztát, megkenem a lekvárral és megszórom a dióval. A maréknyi tésztából hengereket sodrok, ezekkel berácsozom a süteményt és lekenem a sárgájával. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm.