Eperlikőr

befőzés eper alapcsomag eperlikőr
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 2 hét érési idő

Alapanyagok:

  • 50 dkg eper
  • 7 dl vodka vagy tiszta szesz
  • 2 ek méz
  • opcionális: 1 vaníliarúd, 2 centi friss gyömbér, negyed csokor menta, lime

Az epreket alaposan megmosom, lecsipkedem, és leitatom róluk a vizet. Egy nagyobb befőttesüvegbe teszem, rácsorgatom a mézet, majd felöntöm vodkával. Száraz, sötét helyre rakom, ahol nincs útban, és két-három naponta összerázom. Ennyi idő alatt az alkohol kiszívja az eper színét, és finom, gyümölcsös íze lesz. Jól lehűtve az igazi.