Rigó Jancsi

2013.05.23. 8:58

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 45 perc, bruttó 4 óra

Alapanyagok 6 db 5x5 cm-es kockához:

  • 4 tojás
  • 5 dkg liszt
  • 1,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg cukor
  • egy csipet só
  • sárgabaracklekvár
  • 4 dl friss, zsíros tejszín
  • 15+5 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé

A tojásból, cukorból, lisztből és kakaóból a szokásos módon piskótatésztát készítek, amelyet egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra egyenletesen felkenek. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt megsütöm, megkenem sárgabaracklekvárral, és hagyom kihűlni. A hideg tejszínből kemény habot verek, visszateszem a hűtőbe. Gőz felett lassan felolvasztom a csokoládét. A piskótát félbevágom, a felét vékonyan bevonom a csokoládé egy részével, félreteszem. A maradék csokoládéhoz hozzákeverek néhány kanálnyit a tejszínhabból, majd óvatosan belekeverem a többit is. A krémet egyenletesen eloszlatom a megmaradt piskótalapon, és beteszem a hűtőbe. Amikor a másik lapon félig megdermedt a bevonat, 5x5 cm-es négyszögekre vágom, és a krém tetejére helyezem. Minimum 3 órán át hagyom hűlni, forró vízbe mártott késsel szeletelem.