Lazac leveles tésztában, spenóttal és rokforttal

2013.06.02. 7:43

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 50 perc

Alapanyagok:

  • 6 személyre 30 deka leveles tészta
  • 2 és fél deci creme fraîche
  • 20 deka rokfort (lehetőség szerint valódi)
  • 1 evőkanál konyak
  • frissen őrölt bors
  • fél kiló spenót
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 80 deka lebőrözött lazacfilé

Egy vastag falú lábasban felmelegítem a creme fraîche-t, belemorzsolom a rokfortot, hozzáadom a konyakot, sózom és borsozom. A spenótot enyhén sós vízben egy-két percig főzöm, leszűröm, majd egy kanál olajon a fokhagymával és két evőkanál rokfortmártással összekeverem. Hat darabra vágom a lazacfilét, sózom és borsozom, majd megsütöm. Hogy grillen vagy serpenyőben, az most mindegy.

A vajas tésztából hat pontosan egyforma háromszöget vágok, ezeket sütőpapírra kibélelt tepsiben 20 perc alatt aranyszínűre sütöm. Tányérra teszek egyet-egyet, elosztom rajtuk a melegen tartott spenótot, rájuk teszek egy-egy lazacfilédarabot, azokra megint egy-egy tészta háromszöget, végül a szintén melegen tartott rokfortmártással meglocsolom. Úgy szerencsés, ha a komponensek egyszerre készülnek el.