Ducesse Pavlova, süteményForrás: Táfelspicc

 

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó másfél óra

Alapanyagok:

  • 250 g tojásfehérje
  • 250 g porcukor
  • 250 g kristálycukor
  • 25 dkg eper
  • 3 dl tejszínhab

 

A tojásfehérjét felverem a kristálycukorral, a végén hozzáadom az átszitált porcukrot és addig keverem tovább, amíg olyan kemény habot kapok, ami megtartja az alakját. 5 centi átmérőjű halmokat rakok belőle egy sütőpapírral bélelt tepsire, kb. 2-3 centi magasan. 150 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm.
Ha kihűlt, tehetnek rá felvert tejszínhabot, vaníliafagylaltot és a végén az epret, vagy más olyan bogyós gyümölcsöt, aminek szezonja van.