Zöld dió befőtt

zöld dió befőtt
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Zöld dió befőtt Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 1 óra, bruttó 2 óra + 48 óra pihentetés

Alapanyagok:

  • 1 kg zöld dió előkészítve
  • 65 dkg cukor
  • 2 pohár víz
  • fél rúd vanília
  • 1 rúd fahéj
  • 2 csillagánizs
  • 1 szem szegfűszeg
  • 1 narancs héja

A cukorból és a vízből szirupot főzök, hozzáadom a fűszereket és a diókat is. Fél órát forralom, majd 24 órát pihentetem. Másnap újra felforralom és még 24 órát pihentetem.

Végül a diókat streil üvegekbe teszem, a szirupot beforralom és a gyümölcsre öntöm. Lezárom, fejre fordítom és dunsztban hagyom kihűlni.

A zöld dió szirup finom szörpnek vay vanília fagylaltra locsolva, a diókat felszeletelve tehetik salátákba, vagy vadhúsok mellé.