
Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 45 perc + hűtés
Alapanyagok:
- negyed kiló piros ribizli a kocsánya nélkül
- három tojássárgája
- hét deka cukor
- egy kiskanál vanília-kivonat
- két deci habtejszín
Lábasba teszem a ribizlit, adok hozzá egy kevés vizet, felforralom. Fövés közben villával összetöröm. Miután felforrt, főzöm még néhány percig, majd leszűröm.
A tojássárgákat a cukorral és a vanília-kivonattal kikeverem, hozzáadom a ribizlilét és vízfürdő fölött tíz percig kevergetem, ezalatt besűrűsödik. Leveszem és hűlni hagyom.
Kemény habbá verem a tejszínt, óvatosan belekeverem a ribizlialapot, majd poharakba osztom széjjel. Néhány órára a hűtőbe rakom. Fogyasztás előtt tejszínhabbal és ribizliszemekkel dekorálom.