Egreslekvár levendulával

egres lekvár levendulával
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 20 perc
Alapanyagok:

  • 1/2 kg egres
  • 1/2 kg cukor
  • 5 szál levendula

Az alapanyagokat egy lábosban 10 percig összeforralom, közbe villával kicsi összetöröm. Forrón sterilizált üvegbe töltöm és fejjel lefelé, dunsztban hagyom kihülni. A levendula miatt érdemes az üvegekbe töltés előtt kóstolni és ha még nem érződik a virág, pár szálat lehet belerakni és átforralni.

Semmiképpen se rakjanak bele többet, mint amennyitől a fűszer íze éppencsak érződik, mert mindet tönkreteszi!

A levendulát szívből gyűlölők is megpróbálhatják, a fanyar, savanyú egres jól kiegyensúlyozza a sokszor agresszív és szappanos virágot.