Húsmentes töltött cukkini

2013.07.23. 09:33
Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 45 perc
Alapanyagok:

  • 4 kisebb cukkíni
  • 10 dkg quinoa
  • 10 dkg mogyoróvaj
  • 1 kiskanál cayenne-i bors
  • 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 1 kiskanál őrölt római kömény
  • 1/2 citrom héja
  • 1/2 citrom leve
  • 1 kis csokor petrezselyem durvára vágva
  • bors
  • olaj

A cukkiniket félbevágom, belsejüket kissé kikaparom. A quinoát kevés vízben puhára főzöm, elkeverem a mogyoróvajjal és a fűszerekkel. A keverékkel megtöltöm a cukkiniket, fogpiszkálóval rögzítem a végüket, és grillen vagy kevés olajon serpenyőben készre sütöm őket. Eszement jó. Tényleg. Nagyon.