Répaleves kaporpesztóval

2013.07.26. 09:24
Forrás: Táfelspicc


Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 1 óra

Alapanyagok:

  • 1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
  • 3 sárgarépa megpucolva, felszeletelve
  • 1 kiskanál édesköménymag
  • 2 dkg vaj
  • 1/2 l alaplé
  • 1 nagy csokor kapor
  • 10 dkg pisztácia
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • olívaolaj

A vajon üvegesre párolom a hagymát, rádobom az édesköménymagot, a répát, és 5 percig pirítom. Felöntöm az alaplével, ressre főzöm. Turmixban selymesre turmixolom, ha túl sűrű, alaplével hígítom. Újramelegítem, majd a többi alapanyagból durvára tört és olajjal kikevert pesztóval meglocsolva tálalom.