Sör és kecske egy desszertben

kecskesajtos pohárkrém
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!
Forrás: Origo

Elkészítési idő: 10 perc

Alapanyagok:

  • 10 dkg friss málna
  • 5 dkg friss kecskesajt
  • 5 dkg mascarpone
  • 2 dkg cukor
  • 1 üveg magas alkoholtartalmú IPA sör (pl. Brewdog Punk IPA, Flying Dog Raging Bitch, Hopfanatiqtól bármi) igazából pár kanállal kell csak, a maradékkal tegyenek belátásuk szerint
  • Pár evőkanál narancslikőr
  • 5 dkg Graham-keksz

A kekszet kicsit összetöröm, szétosztom poharak aljába. Finoman meglocsolom a likőrrel, ne áztassa el, csak éppen kerüljön rá. A mascarponét egy kevés sörrel lágy krémesre lazítom. A kecskesajtot kikeverem a cukorral. A kekszre kanalazom a sörös mascarponét, rápakolom a málnát, és a tetejére kanalazom a kecskesajtot.

Mi eltévesztettük a sorrendet, de végeredményben az majdnem mindegy, valahogy túléltük.