Csípős paradicsomleves

2013.08.08. 10:30
Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 40 perc

Alapanyagok:

  • 1/2 kg paradicsom
  • 1 fej finomra vágott hagyma
  • 1/2 liter alaplé
  • 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 1 db hegyes erős paprika felszeletelve
  • 1 evőkanál római kömény
  • 1 teáskanál kínai ötfűszerkeverék
  • bors
  • olaj

A hagymát és a fokhagymát megpirítom az olajon, hozzáadom a felkockázott paradicsomot, magas lángon összemelegítem. Felöntöm az alaplével, sózom, borsozom, hozzáadom az ötfűszerkeveréket és összeforralom. 

Egy serpenyőben szárazon megpirítom a köményt, kiszedem. Olajon átsütöm a paprikaszeleteket. 

A levest kiszedem egy tányérba, megszórom a paprikaszeletekkel és a köménnyel.