Paradicsomlevesek máshogy

zöldbabos paradicsomleves
Vágólapra másolva!
Itt a szezon, végre érik a paradicsom, de mi mintha csak egyféle levest ismernénk belőle. Édeset betűtésztával vagy rizzsel. Pedig lehet ezt is máshogy. Nagyon máshogy, és jobban.
Vágólapra másolva!

Paradicsomlevesre anyáink és nagyanyáink egyetlen megoldást ismernek, pedig ez a zöldség az egyik legjobb alapanyag hideg levesek készítésére, lásd gazpacho. Viszont a gazpachón és rokonán, a salmorejón túl vannak más szuper paradicsomos levesek is.

Zöldbabos paradicsomleves Forrás: Táfelspicc

Rusztikus és szezonális

Nem pürésített, hanem durvára darabolt, nyers paradicsomból és ress zöldbabból készült petrezselymes zöldségleves, szerintünk az év receptje.

Recept a linken

Csípős paradicsomleves Forrás: Táfelspicc

Rusztikus és csípős

Érik a paprika is, közöttük a csípős fajták is, miért ne keverhetnénk őket ebben a római köménnyel fűszerezett levesben?

Recept a linken

Citrusos paradicsomleves Forrás: Táfelspicc

Frissítő

A lime nem csak a Bloody Maryben illik a paradicsomhoz, hanem ebben a hideg és zöldfűszeres levesben is.

Recept a linken.

Répás paradicsomleves Forrás: Táfelspicc

Répával

Természetesen édes leves, egy keveset használt párosításból, bazsalikommal és fokhagymával.

Recept a linken

És a ráadás: szilvával